30 juni en 1 juli 2007

Oslo

2 dagen zwerven

map Oslo

Na het ontbijt de stad in. Met paraplu, want het miezert een beetje. De weg, waaraan de ingang van de camping ligt, is opgenomen in het bus-plan van de stad Oslo. Daardoor is het eenvoudig om snel en makkelijk met het openbaar vervoer te reizen. Na een rit van drie kwartier was ik in het centrum van de hoofdstad van Noorwegen.
Ondertussen was het droog geworden en ben ik op zoek gegaan naar de tourist information. Daar onder een gezellig babbeltje twee kaartjes gekocht, één voor het openbaar vervoerOslo-Pass. Hiermee kun je acht en veertig uur vrij reizen met openbaar vervoer. Zowel bus als ook de veerdiensten. Inclusief het ritje van en naar de camping. En één voor de City-Sightseeing tour en museaCitySightSeeing. Beide met ouderen-korting. De hele dag bezig geweest met het bezoeken van de verschillende musea. In de avond nog even wat gegeten en gezellig op een terrasje gezeten. Daarna met de bus terug naar de camping waar ik om half één moe maar voldaan in bed kroop.

De volgende morgen, na het ontbijt, met de bus de stad in.
Eerst maar eens naar het oude fort Akershus. Na een rondleiding buiten door een aardige Noorse studente vroeg ik in het slot naar een rondleiding in het Engels. Wie, waar en wanneer ? Wouw, dat was mooi. Kreeg ter plaatse een privé rondleiding. Was best gezellig.
Daarna, het was alweer half twee naar de andere kant van het fjord. Daar liggen nog drie musea. Het museum met de RAA en Kon-Tiki. De rieten boten en vlotten waar ze mee over de oceaan zijn gezeild. Best interessant.
Nu naar het Maritiem museum. Daar lagen wat historische boten. Ook veel schaal modellen van motor-schepen uit de jongste tijd.
En dan nu nog even het museum over de reis naar de Noordpool. Helaas ik was net te laat.
Dan maar terug naar het centrum. Dat doen we met de boot, openbaar vervoer. Deze dag met prachtige zonneschijn doorgebracht. Zelfs het eten in het centrum was gezellig in de zon. Ook deze dag had een aanslag op mijn voeten gedaan. Moe, moe, moe.
Om half elf met lood in de benen naar de bus gewandeld.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!