29 juni 2007

Flåm - Oslo

366 Km

route Flam - Oslo

Deze morgen al weer vroeg op weg. In het Flåmdal hebben we laag hangende bewolking. Vandaag gaat de reis naar de hoofdstad van Noorwegen. Dwars door de bergen.
Ook dit was weer een mooie tocht die direct begon met een kleine tunnel. Daarna volgde al snel de drie en twintig kilometer lange Lærdalstunnelen. Of er geen eind aan kwam. Aan de kant van de tunnelweg staan om de kilometer bordjes met de afstand die je hebt afgelegd en de afstand die nog voor je ligt. Dan begint het in de verte te gloren en denk je je bent er zo. Dan blijkt dat een parkeerplaats te zijn. Ruim verlicht met blauw licht. Ruimte voor een auto of tien. Zonder voorzieningen. Op één derde van de totale lengte. En zo komen er nog twee van die plaatsen. Je bent blij dat je weer de buitenlucht ziet.
Daarna kwam een prachtige vallei waar je rustig door heen rijdt.
Op het einde van de middag kom ik op de camping aan. Deze ligt in het noorden van Oslo zo'n zes kilometer van af het centrum.
Nu eerst de was doen, een machine voor wit en een voor bont in gebruik genomen. Na drie kwartier alles samen in de droger en een uurtje later alles, ze voelde klam aan, in de cabine op mijn eigen waslijntje op gehangen. Kan het daar 2 dagen hangen met beide ramen met de ontluchtingsplaten dicht gemaakt. Dan gaan we vandaag maar vroeg onder de wol, er komen een paar drukke dagen.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!