27 juni 2007

Hunderfossen - Flåm

308 Km

route Hunderfossen - Flam

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt ben ik deze morgen op weg gegaan naar Lillehammer. Daar moet een mooi openluchtmuseum zijn.
Ik was te vroeg bij het
Maihaugen-museum
Maihaugen museum dat pas om tien uur open ging. Maar dan krijg je best wat moois te zien. Dat is best interessant om te zien. Heeft wel wat weg van het openluchtmuseum in Arnhem. Verschillende groepen van huizen, soms met kerk, uit verschillende tijden bij elkaar op een groot terrein. Met rondleidingen in verschillende talen.
Nu de weg door de stad vinden en dan naar het westen richting Flåm. Dwars door de stad, met "miep" op het dashboard, viel best mee. Maar aan de rand van de stad liep de weg naar boven. Er kwam geen einde aan. Het werd een klim van vijftig minuten, soms in de derde maar vaak in de tweede versnelling. Je had zin om er naast te gaan lopen. Niet op vol vermogen rijden. Was blij dat ik boven was. Daarna liep het op wieltjes. Heuvel op , heuvel af. Na wat stops op leuke plekjes kwam ik eindelijk om half vijf op de camping in Flåm aan.
Na me op de camping geïnstalleerd te hebben ben ik de "stad" in gegaan om te kijken naar de vertrek tijden van boot, trein en bus.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!