26 juni 2007

Dombas - Hunderfossen

194 Km

route Dombas - Hunderfossen

Na een wat onrustige nacht ben ik deze morgen weer achter het stuur gekropen. Het sturen met de rechterhand gaat weer. Dus dan op naar Hunderfossen.
Het is een rit die eerst langs een rivier langzaam om hoog loopt. Daarna passeer je verschillende passen. Het landschap dat zo aan je voorbij trekt is van grote schoonheid, je moet het zien om dat te begrijpen.

Omstreeks koffie tijd een bezoek gebracht aan een oude nederzetting, Hundorp, stammend uit de elfde eeuw. Daar wat rond gelopen en koffie, zelf gemaakt, ik was de enige bezoeker, gedronken.
Doorgereden richting Hunderfossen. Genietend van de rivier waar je langs rijdt. Soms rustig stromend dan weer met stroomversnellingen.
Verderop een zijweg genomen naar het dorpje Kirkesteun. Een leuk oud kerkje met een mooie spitse toren. Er was net een begrafenis geweest. Maar op de achtergrond blijven.
Verder naar Hunderfossen. Dan kom je een dam tegen waar het water bulderend naar beneden stort. Niet ver daar vandaan ligt de Hunderfossen camping. Aan het water.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!