23-24 juni 2007

Trondheim

een wandel dagje

stadsplan Trondheim

Direct na aankomst op de camping gevraagd naar de verbindingen met het centrum van de stad. Bij de receptie van de camping kreeg ik een timetable van de bus verbindingen evenals een tourist guide van de stad.
Nu nog zien aan klein geld te komen. In de buurt van de camping was een tankstation met een flappen-tap. Daar maar eens naartoe en proberen wat uit de muur te trekken. En jawel, dat lukt aardig. Kan ik nu de bus betalen om naar de stad te rijden.
Een tocht van zo'n drie kwartier. Voor de grote prijs van 11 Noorse kronen een rit door de buitenwijken en dan naar het centrum gemaakt.
Je loopt van het ene deel naar het andere deel van deze mooie plaats. Het is mooi weer en de zon staat nog aan de hemel. Ik ben tot tien uur in de avond in de stad geweest om daarna met de op één na laatste bus terug naar de camping te rijden.
Na een goede nachtrust, een stevig ontbijt en een paar koppen thee ben ik de volgende morgen maar weer met de bus de stad in gegaan. Een bezoek gebracht aan de kathedraal en het museum.
Aan de rand van de stad, boven op een heuvel, ligt het fort Kristiansten, uit de tweede helft van de zestiende eeuw. Op weg daar naar toe loop ik door een straat met een fietslift. Op je fiets zittend, kaart in de gleuf, wordt je de heuvel op geduwd. Ik heb hem niet in werking gezien. Ook nu weer rond wandelen. Boven, lopend op de vestingwerken, heb je een mooi uitzicht over de stad Trondheim. Af en toe even op een bankje zitten om van het uitzicht te genieten. Al met al een mooie stad om een dag te dwalen.
Ben om negen uur in de avond met de bus naar de camping gereden Zit nu met een paar moede voeten dit stukje te schrijven. Maar wel voldaan.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!