21 juni 2007

Rognan - Bjerka

187 Km

route Rognan - Bjerka

Vanmorgen weer vroeg uit de veren,na het ontbijt en de afwas reed ik al om acht uur de camping af. Eerst door een prachtig dal, afwisselend loofbomen en weide velden. En er tussendoor ook nog wat naaldbomen. Daar midden doorheen de wilde rivier die steeds kleiner en kleiner werd. Steeds verder het binnenland in.
Het eerste doel was de poolcircel. Het punt waar ik die zao passeren ligt boven op een hoogvlakte Het hoogste punt tot nu toe in de reis. 695 meter. Daar ligt gewoon nog veel sneeuw.
Het volgende doel, een waterval, maar die heb ik gemist. Evenals de grotten. Ikben toen door gereden naar Mo-I-Rana, een grote stad levend van de grote ijzersmelterij. Ben even door de stad gereden maar het was me veel te druk en geen parkeerplaats in het centrum.
Door gereden naar Skjane waar een mooi uitzichtpunt zou zijn. Helaas, ook dat miste ik. Daardoor was ik al om één uur in Bjerka waar ik de nacht zal door brengen. Morgen wat rustiger rijden, niet te veel last bezorgen aan het overige verkeer.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!