20 juni 2007

Ballangen - Rognan

253 Km

route Ballangen - Rognan

Deze dag begon al om kwart voor acht. Op weg naar het zuiden.
Eerst maar eens gekeken naar de rotstekeningen bij Forsa. Een gravelweg naar het dorp gevolgd en doorgereden tot ik bij een bruggetje aan de voet van een waterval kwam. De waterval spetterde over de weg. Ben maar omgekeerd, terug naar de verharde weg. Dan maaar geen oude tekeningen. Neemt niet weg dat het een prachtig stukje land is.
Om niet rond het Tysfjord te moeten rijden heb ik de pont van Skarberget naar Bognes genomen. Dit fjord loopt diep het binnenland in. Tot zes en een halve kilometer van de grens met Zweden.
Bij Bognes en even verder bij Tommersnes wel even naar het verleden gekeken. Een klim van 400 meter met markeringen van grote keien volgend Daar boven wat foto's gemaakt. Je hebt er een prachtig uitzicht over het fjord.
We gaan verder door dit prachtige landschap. Na Morsvikbotn loopt de weg door veel tunnels. Lange en korte. Smalle met weinig verlichting maar ook brede met ruime verlichting. In één van de smalle, slecht verlichte tunnels kwam ik een vrachtwagen tegen. Dat ging dus stapvoets langs elkaar. Wat een ervaring. Je kon de zijkant van de tunnel niet zien. Ook daar weer goed doorheen gekomen.
Onderweg, maar eens lekker in een restaurant bij de mooie waterval van Kobbelv koffie gedronken.
Via Fauske, een middel grote stad levend van de roze marmergroeven, naar Rognan. Een dorp aan het fjord. Er zijn zelfs scheepshellingen waar ze oude schepen opknappen. De camping ligt aan het water, en, ja hoor, ook hier zijn weer Nederlanders.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!