18 juni 2007

Walvis safari, Andenes

een dagje op het water

walvis safari

Vandaag niet te vroeg op en rustig ontbeten. Mijn camping buren boden me aan om met hun mee naar de haven te rijden. Ik hoefde dan niet te wandelen of met de bus die ik dan al om kwart over acht had moeten hebben. Om elf uur zijn we met een rondleiding door een museum begonnen. Alles over walvissen. Was wel leuk. Iedereen kon pillen tegen zeeziekte krijgen, ik niet, heb ze laten liggen. Daarna naar de boot. In totaal waren we met 73 mensen die wel eens een walvis willen zien. Daar ga je dan de zee mee op. Om één uur zijn we de haven uit gevaren. Na een kleine introductie aan boord, zwemvest koffie en koek, heb ik naar een waterdichte overal gevraagd. Daar hadden ze er een paar van. Snel over de gewone kleding aan getrokken. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Ik heb het niet koud gehad. Op het bovendek, boven de kajuit heb ik gestaan in weer en wind. Zeeman moet je zijn....... Tja.. en dan nu uitkijken naar een grote vis.
Heerlijk was het daar boven uitkijkend naar de vis. Boven in het schommelende dopje. Geen enkel gevoel van zeeziekte. De helft van de passagiers had de spuugzak nodig. Je krijgt het of je krijgt het niet. Heb je links even veel haren als rechts dan gaat het goed. Is er een verschil dan voel jet het. Is het verschil groot dan ga je voor de vlakte. Haren, ja, maar niet op je hoofd maar in je oren.
Er is koffie, thee en er zijn marietjes aan boord. Later kregen we ook nog soep en een broodje. Ik heb 3 bakjes met soep en 3 broodjes gegeten. Een goed gevulde maag is het beste tegen zeeziekte. Om vier uur draaide de schipper de boot in de richting van de haven. En al schommelend voor de haven ingang heen en weer gevaren. Via de radio had iemand gezegd dat er een orca voor de haven aan het zwemmen was.
We zijn om half vijf terug in de haven. En geen vis gezien. Dank zij de garantie kregen we het betaalde bedrag terug. Dat was dus mooi mee genomen. Een heerlijk dagje op zee en dat voor niets.
Ondertussen is het gaan motregenen en is de temperatuur gedaald tot vijf graden. Wat een vakantie.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!