17 juni 2007

Tromsø - Andenes

484 Km

route Tromso - Andenes

Deze morgen, nadat ik me had verslapen, gevraagd naar de weersverwachting. Niet best.
Dus maar ergens anders heen. Het enige alternatief dat me nog open staat is Andenes. Een dorpje dat op het noordelijkste puntje van het eiland Andøy ligt. Omdat het in Tromsø niet mogelijk was om naar de grote vissen te kijken gaan we daar vandaag naar toe. De grote potvissen zwemmen een uurtje buitengaats ten noord-westen van Andenes met een 95% zekerheid (folder) dat je ze ziet zwemmen. Dat kon in twee dagen.
Of toch maar één dag. Toen ik om zes uur in Andenes kwam ben ik eerst naar het centrum gereden om informatie te krijgen over de walvis-safari. Zoeken naar de toeristen informatie, jammer gesloten. Een zeer behulpzame jonge vrouw uit een nabij gelegen winkeltje heeft me verder geholpen. De weg gewezen naar het "safari bureau". Dat is nog open en ik heb maar meteen een reisje voor de volgende dag geboekt.
Toen ik het stadje naderde heb ik een camping zien liggen. Niet veel bijzonders maar dat hindert niet. Dus terug, het dorp uit en naar de camping. De wagen zo geparkeerd dat ik met de voorkant naar het noorden sta, uitkijkend over het water. Als het nu nog helder wordt dan krijg ik alsnog een midsummernightsun. Jammer, weer niet.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!