16 juni 2007

Birtavarre - Tromsø

201 Km

route Birtavarre - Tromso

Vandaag gaan we naar Tromsø. De noordelijkste universiteitsstad van de aarde.
Daar aangekomen snel inboeken op de camping en dan de stad in. Een wandeling van een twintig minuten door de buitenwijken van de stad Tromsdalen bracht me bij de kathedraal van Tromsø. Deze ligt precies tegen over de brug die de stad Tromsø met het vaste land verbind. Een zeer modern bouwwerk. Bij de ingang hangen een aantal voorwerpen aan de muur waaronder een oud hostieijzer. Volgens het leaflet, dat aan de muur hangt, is het gemaakt in 1831. Maar ja, je moet ook niet aan de achterkant kijken. Daar staan meestertekens en ook een datum. 1832.
Dan nu de stad in. Blijkt dat er een midsummernight marathon te gaan draaien. Aardig wat drukte in de stad. In de haven een roeiwedstrijd in sloepen met acht roeiers en een stuurman.
De rest van de dag en avond heb ik me vermaakt met wat wandelingen door de stad. In de middag gaat de walvissafari wegens ruw weer niet door. Dan maar een bezoek aan de bibliotheek brengen om even naar de mail te kijken. Verder genieten van de mensen die naar de marathon komen kijken.
En verder maar hopen op een blauwe hemel. Dan kun je met een kabelbaan de berg op om daar naar de "niet-zonsondergang" te kijken. Ook nu weer valse hoop. Ook de walvis safari vroeg in de avond gaat niet door.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!