15 juni 2007

Alta - Birtavarre

285 Km

route Alta - Birtavarre

Ook deze morgen weer vroeg op weg, het is half negen als ik de camping af rij. Eerst maar eens naar Kafjord, hopelijk is daar het museum over de Tirpits open. Het Duitse slagschip zocht in deze fjord een schuilplaats tegen de Engelsen. Het slagschip is er na meerdere torpedohits gezonken. Jammer, het museum is gesloten. Dan maar verder. De weg gaat klimmen en ik moet zo nu en dan even terug in de tweede versnelling. En dan gaat het met de indrukwekkende snelheid van dertig kilometer per uur berg op. Maar een keer boven kun je genieten van een prachtig uitzicht. En dan gaat het weer naar beneden, het volgende fjord in. Om een uur of twaalf gestopt bij een waterval, even de benen strekken.
Via een paar dorpen aan het water kom je uiteindelijk in Birtavarre. Ook een dorp aan het water.
Daar ben ik maar eens het achterland in gereden. Even een blik geworpen op en in wat oude woningen uit de kopermijn tijd.
De weg verder vervolgt in oostelijke richting. Ze gaat al snel over van asfalt in gravel. En dan nu naar boven. Een smalle weg met veel scherpe bochten brengt je boven op de berg. Een aardige klim, haarspeldbochten, bruggetjes, een houten brug, een weg net breed genoeg voor een auto. Maar een keer boven kijk je uit over het fjord. Wat is de wereld toch mooi.
En nu weer over de zelfde weg terug. Tja,..... en dan komt er een tegenligger. Die komt omhoog, heeft dus voorrang. Hij stopt net na de bocht op een plaats naast de weg, ruimte genoeg om te passeren, zucht van verlichting. Uit eindelijk ben ik weer beneden en ga aan het kokkerellen. Na het eten en de afwas een klein wandelingetje gemaakt. Daarna wat lezen en vroeg de koffer in. Er is geen satelliet ontvangst, tussen de bergen, en geen internet. Ook nu weer een stel Nederlanders die hier de nacht willen doorbrengen.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!