9 juni 2007

Rovaniemi - Inari

354 Km

route Lulea - Rovaniemi

Ondertussen is het zaterdag de 9de juni geworden. Na een heerlijk ontbijt, crackers, kaas, thee met honing, alweer om negen uur achter het stuur. Op weg naar Inari. Na een wat donker begin, het was zwaar bewolkt, begon de zon toch weer te schijnen. Maar eerst nog even een kort bezoek aan de kerstman brengen, net boven Rovaniemi. Echt kort. Wat een poppenkast en commercie. Weer snel verder gereden.
Bij Ukojarvi even een zij weggetje genomen. Naar een mooi uitzicht punt. Het was een gravel weg die na een tiental meters al snel omhoog loopt. Caravans verboden. 20% stijging. Aardig. Boven blijkt het een museum te zijn. Nou ja, dan maar entree betalen en verder lopen. Op het uitzicht punt kun je het hele Inarimeer, 93 km lang, overzien. het was de moeite waard om hier even naar toe te klimmen.
Na een pauze, wat eten en drinken maar weer terug naar de weg. Nu die 20% naar beneden.
Door naar Inari. En dan, eindelijk, zie je ze dan toch nog. Die rendieren. Oppassen geblazen. Die lopen vrij door de velden en over de wegen. Ook over de snelwegen. Zo had ik ze dus voor mijn bumper.
Na aankomst in Inari eerst maar wat olie bijgevuld, iets meer dan een liter. Daarna naar de camping die in het centrum van de stad aan het water ligt. Voor 20 euro en 40 cent mag ik daar blijven staan. Ruit schoon gemaakt en dan de witte was ophangen. Ik heb nog geprobeerd om een rondvlucht boven het Inarimeer te maken maar 130 euro was me iets te veel voor 25 minuten in het vliegtuig waarvan maar 10 minuten rondvlucht. Wachten op medereizigers, samen 130 euro..... kwamen niet, na een uurtje ben ik maar naar de camping gelopen. Dan maar geen rondvlucht. Onder tussen was de camping ook vol gelopen. Veel Nederlanders. Een praatje hier en daar. en dan maar weer het bed in.


vorige eerste vorige laatste volgende volgende


Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!