8 juni 2007

Luleå(SE) - Rovaniemi(FI)

271 Km

route Lulea - Rovaniemi

Op vrijdag de 8ste juni zat ik om negen uur al weer achter het stuur en ben naar de dichtst bijzijnde pomp gereden. Tanken en een kaart van Finland kopen.
Zowel Tom-Tom als Route66 hebben geen kaart van dat land. Jammer, wel brandstof maar geen kaart. Op naar de grensplaats Haparanda(SE). Daar maar weer aan de pomp en, jawel, hier hadden ze een kaart. Ondertussen was de voorruit zo smerig geworden dat ik die nodig met wat sterks moest schoonmaken. Al die lijken belemmeren op de duur het mooie uitzicht. Dus maar wat insecten remover gekocht en de ruit gaan poetsen.
Na een ijsje en een uurtje rust weer op de stoel, op naar de hoofdstad van de Samen in Finland. Net na Hirvas nog een histories monument in Sukulanrakka bezocht. De duivelse kolkgaten. De grootste is 8 meter in diameter en 15 meter diep. De kleinste 9 meter diep. Deze ronde gaten in de rotsen zijn voor het grootste gedeelte gevuld met water.
Om drie uur kwam ik Rovaniemi binnen. De camping ligt aan het water, direct tegenover het centrum van de stad. Naast een brug waarop zowel de trein, bovenverdieping, als auto's, onder, rijden. Gelukkig heb ik nog maar een trein zien rijden.
De rest van de dag ben ik een beetje door het centrum gelopen. Ondertussen is het hier acht uur in de avond en de zon staat nog hoog aan de hemel. Jammer dat ik die nu niet kan zien, het is bewolkt. Voor het eerst in dagen.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende


Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!