7 juni 2007

Umeå - Luleå

259 Km

route Umea - Lulea

Voor deze donderdag, de 7e juni, kiezen we als einddoel de stad Luleå. Een mooi stukje landschap trekt aan je voorbij. Ik geloof graag dat wat men zegt dat Zweden voor de helft uit water bestaat.Steeds weer doemen grote partijen water op waar je langs en ook, met een brug, overheen rijdt. Onderweg nog even, tijdens een koffie pauze in Bureå, net voor Skellefteå, bij een COOP wat appels, ijsthee en snitsels gekocht. Ook nog even een foto gemaakt van een mooie kerk.
Toen ik bij de camping aan kwam bleek die tegen over een spoorwegmuseum te liggen. Ook nu weer zorgen dat snel ingecheckt wordt want ik wil de stad in. Voor de prijs van 210 kronen mag ik er blijven overnachten. De eerste bus die ik kon halen is om half vier, de vorige was net weg.
Dan maar even bij dat museum kijken. Een paar leuke wagens stonden daar op het terein. De receptie is gesloten maar rond lopend kom je een medewerker, die werkzaam is in de grote werkplaats, tegen. Een praatje is snel gemaakt en dan volgt ook nog een privé rondleiding door de werkplaats. Imposant geheel, die grote machines, half uit elkaar. Dit was echt de moeite waard. Al met al miste ik de volgende bus.
Een wandeling van 2 uur rond het schiereiland, centrum van het stadje, gemaakt. Daarna wat door het centrum geslenterd. Wat foto's gemaakt en dan maar weer met de bus terug naar de camping. Een hapje koken, afwassen en opruimen. Daarna de dag van morgen voorbereiden.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!