6 juni 2007

Bjästa - Umeå

144 Km

route Bjasta - Umea

Op woensdag de 6de juni vroeg opgestaan om op tijd te vertrekken. Na het ontbijt was ik al om acht uur onderweg naar Umeå. Je kon merken dat het een nationale feestdag was, geen kip op de weg.
In een klein dorpje, Grunsundå, de benen gestrekt. Daar een kerkje uit de dertiende eeuw bekeken. Jammer, alleen aan de buitenkant, er was niemand die de deur open kon maken. Het was ook nog geen negen uur. Na wat foto,s gemaakt te hebben en de kiezel uit mijn sandalen verwijderd, ben ik verder gereden naar Umeå.
Daar was ik dus al om elf uur. Snel inchecken, dan de stad in. 6 Km ? vergeet het maar. Taxi, 128 kronen. Eerst naar het feestterrein, een museum complex. Het zag er zwart van de mensen, jong en oud. Zaten overal in het gras, heide, bosbessen. Een tijdje naar de voorstellingen gekeken, wat foto's gemaakt en de tentoonstelling bekeken. Veel histories materiaal dat in de buurt is gevonden. Leuke voorstelling over de oudheid.
Daarna naar het centrum gelopen. Drie, vier kilometer ? Daar zijn ook al veel mensen op de been. Met "live" muziek. Verder wat rond gelopen en om zeven uur voor 20 kronen de bus naar de camping genomen. Daar heb ik me over de was gebogen. Uitspoelen. Jammer geen centrifuge, dan maar uitwringen en onder de luifel ophangen. Hopen dat het een keer droog wordt.
Voor de prijs van 190 Zweedse kronen heb ik de nacht door gebracht
Dit is de derde dag dat ik last heb van muggen. En dan niet alleen op de voorruit. Smeer me in en dan maar hopen dat ze van me afblijven. Nog wat lezen en dan de koffer in.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!