3 juni 2007

Jöngköping - Bredäng

344 Km

route Jongkoping - Bredang

Op zondag de 3de juni om negen uur uit Jöngköping vertrokken Een rit van zo'n uur langs het Vättern meer en nog een stuk bos. Een van de mooiste stukjes van Zweden. Aangekomen in Motala, een dorpje aan de rand van het meer, ben ik naar de sluis gereden.
Een 5 traps sluizencomplex, groot genoeg voor een boot van 15 meter, met een hoogte verschil van 12 meter, zorgt er voor dat er een vaarverbinding is tussen het binnenland van Zweden en de Oostzee. Het personeel van de schepen zorgt zelf voor het schutten. Met een sleutel kan het bedieningspaneel gebruikt worden. In de buurt is een cafeetje waar de waard ook over een sleutel beschikt.
Na de lunch door gereden naar Stockholm waar ik om drie uur in de middag op de camping in Bredäng aankwam. Snel in checken, 250 Zweedse kronen, en dan met de bus Stockholm in.
In het centrum zag het zwart van de mensen, jong en oud. Een festival. Ook al is het gezellig toch maar verder rondkijken. Het koninklijk paleis maar ook de haven zijn een bezoek waard. In de stad gegeten en verder wat rond gedwaald om dan om elf uur in de avond de bus naar de camping te nemen.

vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!