2 juni 2007

København(Dk) - Jöngköping(Se)

314 Km

route Kopenhage - Jongkoping

Op zaterdag de 2de juni om negen uur vanuit København naar Helsingør gereden. Het weer zag er niet zo goed uit maar het was droog.
In Helsingør is de veer verbinding naar HelsingBorg in Zweden. Een vaartijd van 5 minuten. De kosten hiervan bedroegen 255 Deense kronen.
Na de overtocht is het gaan regenen. Van Helsingborg naar het noord-oosten gereden. Om een uur of twaalf hield het op met regenen en brak zowaar de zon door de wolken.
Het was drie uur in de middag toen ik op de camping Villa Bjorkhägen in Jöngköping aan kwam. Bij de receptie nog even de campingcard gevalideerd en de kosten, 265 Zweedse kronen, voor de overnachting voldaan.
Vanuit de camping, die aan de rand van het water ligt, ben ik naar de stad gewandeld. Langs het water. Op verschillende plaatsen aan het water waren BBQ plaatsen (putringen) aangelegd. De rest van de dag ben ik door het stadje en het park gaan wandelen. Later aan het water wat gegeten. Nu, terug op de camping is het half tien, de zon staat als een rode bal aan de horizon.


vorige eerste vorige laatste volgende volgende

Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS!